Ford je američki proizvođač automobila koji je počeo poslovanje u 1903 i postao je peta po veličini kompanija za proizvodnju i prodaju automobila, po broju prodatih automobila i vozila. Informacije su nam obezbedili iz agencije za otkup automobila i otkup vozila.

Ford Motor Compani je najveći porodični biznis u svetu. Svi direktori preduzeća su direktno povezani sa osnivačem kompanije Henri Fordom. Henri Ford II je unuk osnivača kompanije.

Ford Fokus II

Ford Fokus II

Fordov poznati trkački automobil GT40 osvojio 24 časa Le Mana trku 4 puta  tokom 1960-ih a kružila je priča da je projektovan i izgrađen da pobedi Ferari. Ford je izumeo metodu pokretne traki za izradu automobila. Ova ideja je napravila revoluciju u industriji automobila još uvek  je najpopularniji način sklapanja automobila i vozila.

Ford Thunderbird je prvi put proizveden 1955 , a završio proizvodnju u 2005 , jedanaest modela su pušteni za 50 godina vladavine ovog modela automobila.  Ford je proizveo preko 4,4 miliona Thunderbirds-a tokom svog životnog veka, a automobil se slavno zove“ T – Bird „.

Ford Plava Ovalni grb – logo je prvi put predstavljen 1907 i sadašnji grb je uvedena 2003 na proslavi 100 godina Forda. Ovalni plavi grb je sada postao sinonim za brend Forda i priznat je širom sveta.

Kako su nam rekli iz agencije za otkup automobila i otkup vozila, Ford je ove godone bio drugi po prodaji iza Opel astre, ali oni očekuju da će najtraženji model polovnog automobila ove godine biti upravo Ford Fokus.