Ako planirate da kupite ili imate ford mondeo, mi imamo polovne auto delove za ford mondeo 2002 – 2007 i ford mondeo 2007 – 2011. Dalje u tekstu možete pročitati osnovne informacije i najčešće kvarove koji se dešavaju na ovom fordovom automobilu.

Treba Vam udobna porodična limuzina, ford mondeo je pravi izbor za Vas. Lep je i veliki, ali neka vas ne brine njegova veličina  jer ford mondeo odlično leži na putu, ima lagane i pregledne komande,a a upravljanje volanom je više nego lako. Udoban je i pogodan za duge vožnje, a snažan motor će Vam omugućiti da krstarite putem. Kvalitet izrade ja na visokom nivou,  bez problema u njega staje pet odraslih osoba jer pozadi ima dovoljno prostora, gepek je ogroman i prostran, ovakav auto će moći dugo da Vas služi.

Ford Mondeo: Motor i kvarovi

Dizelaši su praktičniji što se tiče potrošnje goriva, ali su bučni, što ponekad može da smeta, benzinci iako u proseku troše oko 8 litara bezolovnog benzina mondeo od 1.8 i 2.0 benzinac je možda bolji izbor. Odnos cena – performanse je odličan, tako da kupovinom polovnog Forda Mondea nećete pogrešiti. Pomenimo i ford mondeo 2,5 V6 benzinac za koji takođe imamo polovne auto delove tako da uz malo skuplju registraciju ne morate da brinete za održavanje. Od dizela su tu Fordovi TDCI motori koji su se odlično pokazali u praksi kod nas možete naći polovne auto delove za Ford mondeo 2.0 TDDI i 2.0 TDCi. Prosek potrošnje kod dizela ide čak i ispod pet litara eurodizela.

Ford Mondeo je poznat kao siguran model što se tiče kvarova, kao i kod svih modela Forda ima problema sa vešanjem, standardno se javlaju problemi sa brizgaljkama na Ford Mondeo TDCi turbodizelima, plivajući zamajac, standardno elktronika kao i na svim vozilima je najčešći kvar, menjači i motori su odlični, ali vam ne preporučujemo da uzimate automatike. Svi automobili koji stižu u Srbiji su već zgazili veliki broj kilometara, ali motori su napravljeni tako da traju dugo i mogu preći veliki broj kilometara, uz redovno održavanje ne bi trebalo da bude problema. Ako Vam i desi neki od kvarova obratite se nama, imamo uvekpolovne auto delove za ford, uz pristupačnu cenu, brzo ćete vaš auto ponovo staviti u pogon.

Jedan od medela koji se nalazi na našem otpadu auto delova za ford: